dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "mircea cel batran"

A fost concurența acerbă în rândul absolvenților de liceu pentru studiul la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, unde s-au înregistrat doi candidați pe un loc. De asemenea, la cererea Alianței Nord Atlantice, instituția de învățământ organizează începând din acest an cursuri în limba engleză.

Aproape 400 de studenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța au început de astăzi un nou an universitar. Printre aceștia, în premieră pentru instituția de învățământ, 15 sunt înscriși la programul de studii în limba engleză și opt la specializarea Inginerie și Management Naval și Portuar. Mai mult decât atât studenți din trei țări vor studia un sementru la Contanța în cadrul programului ERASMUS+.

Concursuri de tras la parâmă, aruncatul bandulei sau alergatul în sac. Acestea au fost doar câteva dintre probele la care s-au întrecut astăzi, de ziua lor, marinarii români, în fața zecilor de mii de oameni veniți în Portul Turistic Tomis. Startul jocurilor marinărești a fost dat de Zeul Neptun, iar atmosfera i-a încântat pe toți cei prezenți, dar mai ales pe cei mici, care au luat parte la distracție. În paralel pe mare, a avut loc defilarea navelor militare care au navigat până la Midia și înapoi pentru a putea fi văzute de către turiștii și constănțenii aflați pe plajă.

Emoții mari pentru absolvenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța. 251 de studenți sunt, de astăzi, cu un pas mai aproape de a-și începe cu adevărat cariera lor în marina militară română. În acest an, Academia Navală marchează și 150 de ani de la înființare.

Competiție nautică internațională organizată în premieră de Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța. Șase echipaje se întrec timp de două zile la probele de yachting și caiac. Trei dintre acestea sunt din Polonia și Bulgaria. Concursul a fost organizat sub egida „150 de ani de învățământ românesc de marină”.

Vizită regală la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța. Nepotul Majestăţii Sale, Regele Mihai, a fost astăzi prezent la unitatea de învățământ în cadrul proiectului „Istoria Regalităţii în școli”. Acesta le-a povestit elevilor dar și profesorilor despre ce înseamnă regalitatea. „Este o oportunitate pentru mine să discutăm, despre un capitol din istoria noastră care nu e prea discutat în școli”, a spus acesta.

Elevii de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța s-au mobilizat rapid atunci când au auzit că alți tineri de vârsta lor au nevoie de ajutor. Împreună cu părinții și profesorii lor au strâns sute de produse alimentare și medicamente pentru ucraineni. Lucrurile vor pleca spre Nikolaev, la un liceu cu care instituția constănțeană este parteneră de mai bine de 10 ani.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233